Καθαρισμός

Ο οδοντικός καθαρισμός (στίλβωση και αποτρύγωση) είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται στο ιατρείο.

Η οδοντική μικροβιακή πλάκα είναι μία μάζα μικροβίων, η οποία δημιουργείται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και είναι υπεύθυνη για την πρόκληση διαφόρων ασθενειών στο στόμα, όπως η τερηδόνα και οι περιοδοντικές νόσοι (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα).

Ο οδοντικός καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Αποτρύγωση (απομάκρυνση της πέτρας) των δοντιών με τη χρήση υπερήχων ή εργαλείων χειρός. Στις μικρές ηλικίες δεν παρατηρείται συνήθως ο σχηματισμός πέτρας, οπότε αυτό το στάδιο συχνά δεν είναι απαραίτητο.
  • Στίλβωση (γυάλισμα) των δοντιών με την αφαίρεση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας και των χρωστικών. Η διαδικασία πραγματοποιείται με μαλακό βουρτσάκι και ειδική οδοντιατρική οδοντόκρεμα με ωραίες γεύσεις.

Στόχος μας είναι μέσω της συζήτησης να ανακαλύψουμε τυχόν επιβλαβής διατροφικές επιλογές των παιδιών. Με τις κατάλληλες συμβουλές θέλουμε να βοηθήσουμε στη σωστή επιλογή τροφών που λειτουργούν καθοριστικά στη γενική και τη στοματική υγεία τους.