Εμφράξεις (Σφραγίσματα)

Οι εμφράξεις αποτελούν τη συνηθέστερη επανορθωτική εργασία που στοχεύει στην αποκατάσταση βλαβών που έχουν προκληθεί συνήθως από τερηδόνα ή τραυματισμό δοντιού.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση της τερηδονισμένης/κατεστραμμένης περιοχής του δοντιού και την τοποθέτηση των ειδικών υλικών των σφραγισμάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητά του.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διενεργείται οδοντιατρική αναισθησία, μετά από την εφαρμογή ειδικού τοπικού αναισθητικού ζελέ στο σημείο της έμπαρσης της βελόνας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας γίνεται πάντα η χρήση του οδοντιατρικού ελαστικού απομονωτήρα για την ασφάλεια του ασθενούς και την καλύτερη ποιοτική απόδοση της εργασίας. Είναι προτιμότερο η επεξήγηση της διαδικασίας να γίνεται από την Παιδοδοντίατρο με απλά λόγια και τις κατάλληλες ψυχολογικές τεχνικές προκειμένου να αποφευχθεί η έντονη ανησυχία του παιδιού προκαταβολικά.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά λευκά σφραγίσματα (σύνθετη ρητίνη), υψηλής ποιότητας για άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και αντοχή.